М’ясний хлібець “Заєць”. У сто разів краще за ковбасу!

Куди там ковбасі до домашнього м'ясного хлібця! Колись такі "зайці" пекли на свята і весілля. Дякуючи мамі, і я навчилася. Гарно ріжеться, не кришиться, підходить для м'ясної нарізки і на бутерброди.

М’ясний хлібець “Заєць”

На 1 хлібець: 1 кг фаршу (я перемелюю м’ясо), 1 велика цибулина, 1 цибулина для смаження, 3 яйця, 2-3 ст. ложки манки (з гіркою), 1 ч. ложка цукру, сіль, перець до смаку. Якщо є свинина плівка (вельон), щоб обтягнути, то беремо її, а ні, то ще одне яйце для змащування.
В літній воді (1-2 ст. ложки) розвести цукор і скропити фарш. Добре вимішати і дати постояти декілька годин. Цибулю потерти і вимішати з фаршем, додати сіль і перець. Дати постояти пів години. Додати 1 смажену цибулину, яйця (попередньо збити вилкою). Добре все вибити (хвилин 15-20, від цього залежить, чи буде хлібець гарно нарізатися і не кришитися). Додати манку і знову вибити 10 хв. Сформувати хлібець і обтягнути плівкою, а якщо нема, то щедро обмастити збитим яйцем. Викласти на тепле деко, змащене олією. Випікати при 200° С 1 год-1 год 15 хв.
Рецепт і фото Оксани Копиняк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook