Крем “Шарлот” виходить дуже смачний, ніжний та ароматний. Чудово підходить ля перемащування бісквітних тортів та чудово поєднується із заварним тістом – еклерами, “Каштанчиками” тощо. А ще ним зручно і гарно вирівнювати торти. Він дуже добре тримає форму, не тече при кімнатній температурі.
Крем “Шарлот”
- На одну порцію потрібно: 200 г цукру, 1 яйце, 150 мл молока, 2 п. ванільного цукру, 250- 300 г вершкового масла, 2 ст. ложки коньяку. При потребі додати барвник.
- Однієї порції крему вистачає, щоб вирівняти торт діаметром 18-20 см.
У сотейнику злегка збити яйце з молоком, додати цукор. Помішуючи довести суміш до кипіння на помірному вогні. Після того, як суміш закипіла, проварити 3-5 хв.
Додати ванільний цукор, перемішати і зняти з вогню. Дати повністю охолонути, накривши готовий сироп в контакт харчовою плівкою.
М’яке масло (кімнатної температури) добре збити (2-3 хв), поступово невеликими порціями влити сироп і продовжувати збивати до легкого пишного стану, вкінці додати коньяк та барвник (якщо це необхідно), збити. Іноді, щоб об’єдналися всі продукти, доводиться збивати 10-15 хв. Це залежить від якості масла.
Для вирівнювання торта перший шар крему (чорновий) наношу одразу, вирівнюю. Ставлю торт у морозилку на 20 хв, потім наношу крем рівномірно (через кондитерський мішечок), на всю поверхню торта і вирівнюю до того моменту, поки торт стане рівненьким.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати крем за іншими перевіреними рецептами:
- Заварний крем за три хвилини для трубочок, еклерів, тортів і рулетів. Найшвидший спосіб!
- Крем “Пломбір” – мій улюблений заварний крем на сметані
- Карамельний настрій? Отже, заварний карамельний крем!
Post Views: 52