Як швидко почистити дрібну молоду картоплю?
Покласти молоду картоплю в пакет або трилітрову банку або каструлю з кам’яною сіллю (солі не шкодувати, дати зо дві столові ложки), закрити та потрясли гарно – і буде чиста. Найкраще чиститься таким способом щойно викопана картопля. Якщо молода картопля кілька днів постояла, то її перед чищенням потрібно на трохи залити холодною водою, а тоді вже трусити з сіллю. А можна просто ретельно помити і готувати зі шкіркою: у молодій картоплі вона практично не відчувається.
Запечена молода картопля з ароматною начинкою
Смажена молода картопля (без чищення)
Молода картопля запечена у рукаві
Тріснута картопля
Відварити картоплю 10 після закипання, викласти на деко в один шар і запекти до готовності (золотиста стає). Зробити заправку: олія, часник, кріп. Готову картоплю притиснути виделкою, щоб тріснула, полити заправкою.
Молода картопля фрі
На 1 кг картоплі 200 г масла і поставити варитися. Воду не додавати, її достатньо в картоплі, посолити і готувати до готовності, інколи помішувати. Готову картоплю посипати твердим сиром.
Молода картопля у панірувальних сухарях
Мокру цілу картоплю обваляти в попередньо змішаних сухарях із сіллю, в духовку на 40 хв. Через 20 хв перевернути кожну картоплину. Готову картоплю викласти в посуду з тертим часничком, тріпнути, щоб вони змішалися.
“Шашлик” з молодої картоплі
- Спосіб 1: картоплю не чистити, добре вимити, вдягти на шампур і надрізати з двох сторін по 0,5-0,7 см до шампура. Чергувати кожну картоплину із салом. Смажити на мангалі над вугіллям.
- Спосіб 2: замаринувати порізану кільцями картоплю в приправі до шашлику. Потім нанизати на шампур з копченою грудинкою, нанизуючи почергово, замотати у фольгу, спекти на мангалі, вкінці підсмажити без фольги.
Радимо також приготувати:
- Дуже смачна картопля, запечена під соусом
- Картопля по-бельгійськи. Такої смачної ви ще не їли!
- Печена картопля у часниковій олії. Дуже проста і вишукана