Абрикосово-аґрусове варення
0,5 кг аґрусу протушкувати, перебити у блендері, перетерти через сито, додати 0,5 кг цукру, 0,5 кг порізаних абрикосів і проварити 10 хв. Гарячим розкласти у сухі стерильні банки і закрутити стерильними кришками.
Абрикосове варення з кісточками
На кожен кілограм абрикосів – 1,5 кг цукру. Абрикоси розділити на половинки, скласти в миску колами, пересипаючи цукром. Кісточки побити, дістати серединки (ядра), почистити від коричневої шкірочки і покладіть до абрикос під цукром. Залишити пустити сік на ніч. Вранці довести до кипіння. Після охолодження ще раз довести до кипіння. Після третього разу закип’ятити хвилин 10 і розкласти у стерильні банки. Можна без кісточок. Дуже красивий колір і на смак дуже смачне варення.
Абрикосове варення з м’ятою
1 кг абрикосів (порізаних), 0,5 кг цукру варити у сковорідці 20-30 хв на великому вогні, додати гілочку м’яти і хай покипить 5-10 хв. Розкласти гарячим у сухі стерильні банки, закрутити.
Варення з абрикосів половинками
На 1 кг солодких абрикосів 0,5 цукру. Половинки абрикосів асипати цукром, залишити на ніч, потім поставити на вогонь, довести до кипіння помішуючи, щоб розтанув цукор. Вимкнути, повністю охолодити (залишити на ніч). Повторити разів три-чотири. Виходить густе і дуже смачне варення, половинки цілі і колір дуже гарний. Якщо хочете приготувати джем – усе змолоти блендером.
Варення п’ятихвилинка
Ні 1 л банку почищених абрикосів всипати 1 скл. цукру, варити 5 хв. Додати ще 1 скл. цукру і ще варити 5 хв і так далі. Загалом таким чином потрібно додати 4 скл. цукру. Гаряче варення розкласти у стерильні банки. Виходить густе і смачне варення.
Абрикосовий джем як мармелад
Абрикоси змолоти блендером, додати цукор за смаком і трішки лимонної кислоти (з кислотою краще зберігається колір і аромат абрикосів). Поставити на вогонь, ввімкнути одразу великий. Весь час помішувати. Від моменту закипання варити рівно 5 хв. Вогонь не зменшувати! Одразу розкласти у стерильні банки і закрутити (стерилізую в духовці, розкладаю у гарячі банки, закручую і вкутую до повного охолодження).
“Смажене” абрикосове варення (густе)
Абрикосове варення “Як із мигдалем”
Абрикоси в желатині (швидко готувати і гарно зберігається)
Абрикосове варення з маслом (дуже смачне!)
Найшвидший рецепт джему
Абрикосове варення з апельсинами
Спробуйте також приготувати:
- Аджика з абрикосів або слив. Ідеальний соус до м’яса! Обов’язково приготуйте хоч кілька баночок!
- “Цитрусове” варення з абрикосів, яке подобається усім. Дуже ароматне, з кислинкою і не надто солодке!