абрикосове варення

Найсмачніше варення з абрикосів: перевірені роками і нові цікаві рецепти

З абрикосів можна приготувати багато видів варення, як-от класичну п'ятихвилинку, половинками чи з желатином. А можна зробити незвичайне смажене варення, із ядрами із кісточок абрикосів або м'ятою. Усі рецепти - перевірені, від господинь.

Абрикосово-аґрусове варення

0,5 кг аґрусу протушкувати, перебити у блендері, перетерти через сито, додати 0,5 кг цукру, 0,5 кг порізаних абрикосів і проварити 10 хв. Гарячим розкласти у сухі стерильні банки і закрутити стерильними кришками.

Абрикосове варення з кісточками

На кожен кілограм абрикосів – 1,5 кг цукру. Абрикоси розділити на половинки, скласти в миску колами, пересипаючи цукром. Кісточки побити, дістати серединки (ядра), почистити від коричневої шкірочки і покладіть до абрикос під цукром. Залишити пустити сік на ніч. Вранці довести до кипіння. Після охолодження ще раз довести до кипіння. Після третього разу закип’ятити хвилин 10 і розкласти у стерильні банки. Можна без кісточок. Дуже красивий колір і на смак дуже смачне варення.

Абрикосове варення з м’ятою

1 кг абрикосів (порізаних), 0,5 кг цукру варити у сковорідці 20-30 хв на великому вогні, додати гілочку м’яти і хай покипить 5-10 хв. Розкласти гарячим у сухі стерильні банки, закрутити.

Варення з абрикосів половинками

На 1 кг солодких абрикосів 0,5 цукру. Половинки абрикосів асипати цукром, залишити на ніч, потім поставити на вогонь, довести до кипіння помішуючи, щоб розтанув цукор. Вимкнути, повністю охолодити (залишити на ніч).  Повторити разів три-чотири. Виходить густе і дуже смачне варення, половинки цілі і колір дуже гарний. Якщо хочете приготувати джем – усе змолоти блендером.

Варення п’ятихвилинка

Ні 1 л банку почищених абрикосів всипати 1 скл. цукру, варити 5 хв. Додати ще 1 скл. цукру і ще варити 5 хв і так далі. Загалом таким чином потрібно додати 4 скл. цукру. Гаряче варення розкласти у стерильні банки. Виходить густе і смачне варення.

Абрикосовий джем як мармелад

Абрикоси змолоти блендером, додати цукор за смаком і трішки лимонної кислоти (з кислотою краще зберігається колір і аромат абрикосів). Поставити на вогонь, ввімкнути одразу великий. Весь час помішувати. Від моменту закипання варити рівно 5 хв. Вогонь не зменшувати! Одразу розкласти у стерильні банки і закрутити (стерилізую в духовці, розкладаю у гарячі банки, закручую і вкутую до повного охолодження).

“Смажене” абрикосове варення (густе)

1 кг абрикосів, 500 г цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти (можна і без неї, буде солодше). Засипати абрикоси цукром, щоб пустили сік (у мене пустили через 3 год, дуже стиглі). Викласти на сковорідку, поставити на вогонь і постійно помішувати до потрібної консистенції, приблизно 15-20 хв. Розкласти у стерильні банки та закрутити стерильними кришками. Краще готувати порціями по 1 кг.

Абрикосове варення “Як із мигдалем”

Абрикоси почистити від кісточок. Кісточки розбити, дістати ядро, залити водою, воду злити. Потім ядра проварити 10 хв у воді. Воду злити, ядра просушити. Абрикоси зварити до м’якості, перемолоти, додати цукор (1:1). Варити за два рази по 10 хв, повністю охолоджуючи після варіння. На третій раз додати ядра, ще проварити 10 хв, закрутити. Виходить варення, наче з мигдалем.

Абрикоси в желатині (швидко готувати і гарно зберігається)

1 кг цукру змішати з 30 г сухого желатину. Засипати ним 1 кг абрикосів без кісточок. Перемішати. Залишити на 10-12 годин. Тоді довести до кипіння і поварити 5 хв після закипання. Розкласти в півлітрові стерилізовані баночки і закрутити. Не перевертати. Зберігати в погребі.

Абрикосове варення з маслом (дуже смачне!)

3 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, 200 г вершкового масла. Абрикоси змолоти на м’ясорубку, варити з цукром на слабкому вогні 15 хв, додати масло, варити ще 20 хв, розкласти в сухі стерильні банки.

Найшвидший рецепт джему

Перебили абрикоси блендером, додати цукор (30%) і желфікс або пектин. Закип’ятити і розлити у стерильні банки. Дуже смачне, має смак свіжих ягід. Тільки не підходить як начинка у пироги.

Абрикосове варення з апельсинами

3 кг абрикосів, 2 апельсини змолоти м’ясорубкою, додати 4 кг цукру. Варити 1 годину, мішати постійно. Залити гарячим у банки.
Густе, гарно стоїть.

Спробуйте також приготувати: 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook