Хліб холодного бродіння
- Опара: 200 г борошна, 1 ч. ложка цукру, 3 г дріжджів сухих, 200 мл води (або сироватки).
- Тісто: 100 мл води (або сироватки), 1 ч. ложка солі, 250 г борошна (приблизно), 2 ст. ложки олії.
До борошна додати цукор, дріжджі, теплу воду, вимісити, накрити кришкою, поставити на 10-12 год (на ніч) в холодильник. Зранку в опару додати 100 мл теплої (розвести в ній сіль), борошно, олію, вимісити тісто (10-15 хв). Поставити тісто на 1,5-2 год для підйому, двічі обім’яти через кожні 30 хв. Сформувати хліб, покласти в кошик з полотенцем, присипаним борошном, на 40 хв.
Розігріти духовку до 220 градусів з деком. Хліб перевернути з кошика на гаряче деко і випікати при 220 градусів 10 хв з парою (ставлю на низ духовки сковороду з окропом) і 25-30 хв при 180-200 градусах без пари.
Або сформувати хліб, покласти в форму на 40 хв і випікати при 200-180 градусах.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Спробуйте також приготувати:
- Швидкий рецепт приготування домашнього хліба
- Японський молочний хліб “Хоккайдо”
Post Views: 47