пляцок "Зена"

Пляцок “Зена”: рецепт зі старого маминого записника

Дуже давній рецепт смачного пляцка з маминого записника. Якщо раптом такого не готували - приготуйте. А якщо пекли, то знаєте, яка це смакота! Він повітряний, просто тане у роті!

Пляцок “Зена”

  • Форма 20×30.
  • 6 жовтків, 1 скл. цукру, 250 г маргарину або масла, 4 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка розпушувача, 300 г борошна.
Жовтки розтерти з цукром, тоді додати м’яке масло, сметану, розпушувач і борошно. Замісити тісто, щоб розмазувалося ложкою.
Тоді збиваємо 6 білків з 1 скл. цукру до пишної піни і додаємо 3 ст. ложки какао і акуратно перемішати. На форму викласти 1/3 частину тіста, зверху викласти 1/3 частину білків і посипати нарізаними горіхами. Пекти при температурі 160-170°С до сухої палички. Спекти 3 такі коржі.
  • Крем: 450 г сметани, 3 яйця, 200 г цукру. 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 400 г масла.
Все, крім масла, поставити на парову баню, але щоб посудина з кремом не доторкалася до води. Заварити, постійно помішуючи, аж поки почне гуснути. Охолодити. Накрити плівкою, щоб крем не обвітрювався. Збити масло аж до побіління. І по столовій ложці додати заварну масу. Усе гарно збивати кожен раз.
Коржі перемазати кремом і дати добре просочитися.
Рецепт і фото Оксани Жидко-Дмитровської
Радимо також приготувати інші пляцки за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook