артрит

Артрит суглобів пальців: причини, симптоми, лікування

У цій статті ми розповімо, що ж викликає артрит пальців рук, причини захворювання і як з ним боротися, способи лікування.

Артрит пальців рук — досить поширена недуга, який може вражати не тільки людей похилого віку, але і досить молодих жителів. Найчастіше в молодому віці виникає через травмування, а в літньому віці через скупчення великої кількості хронічних недуг, неправильної роботи імунної системи, а також усього організму. У цій статті ми розповімо, що ж викликає артрит пальців рук, як з ним боротися.

Причини артриту суглобів пальців рук

Перелік:

  • Найчастіше причиною захворювання стають травми, особливо в молодому віці. Нерідко це трапляється при роботі з віброінструментом. Що відбувається в основному в умовах шахти або на фізично важких професій, де люди розпилюють за допомогою болгарки або інших ударних інструментів, перфоратора. Крім того, часто провісниками артриту є травми суглобів, тобто це ударів пензлем або падіння на руку чогось важкого.
  • Подагра. Це не що інше, як скупчення сечової кислоти в області суглобів і всього організму. Завдяки цьому в суглобах знаходиться зовсім не гній, а сечова кислота, яка провокує хрускіт, біль та інші симптоми артриту.
  • Аутоімунні захворювання, такі як ревматизм. В ході цієї недуги виділяється величезна кількість рідини в суглобі. Таким чином він стає досить великих розмірів, може спостерігатися як в дорослому, так і в молодому віці
  • Цукровий діабет, який порушує роботу імунної системи в цілому. Вона працює неправильно, відповідно через це виникає артрит.
  • Внутрішні інфекції, такі як туберкульоз або сифіліс, менінгіт. При даних інфекціях патогенна мікрофлора через кров і лімфатичну систему проникає в область суглобів. Таким чином виникає інфекційний артрит з заповненням синовіальної сумки гнійною рідиною, а також вмістом, з великою кількістю патогенних мікроорганізмів.
Артрит

Симптоми артриту суглобів пальців

Перелік:

  • Симптоми артриту суглобів пальців рук, мало чим відрізняються від ураження інших областей.
  • Найчастіше вони виражаються сильними болями в області суглобів, порушенням рухливості і збільшенням обсягу, а також площі набряку в області суглобів рук.
  • Шкіра тут може червоніти. Симптоматика істотним чином залежить від того, що ж стало причиною виникнення артриту.

Радимо також прочитати: Зупинити артрит: як зменшити фактори ризику без ліків

Артрит суглобів пальців: способи лікування

Варіанти:

  • Способи лікування цієї недуги залежать від причини виникнення безпосередньо. Відповідно при подагрі варто займатися виведенням солей з суглобів, а при гнійному артриті розкривають синовіальну сумку, відкачують гній і промивають розчинами антибіотиків. Часто в ході лікування артриту призначають антибактеріальні препарати для прийому всередину. Відбувається в тому випадку, якщо це інфекційне захворювання.
  • У випадку травмування або ревматоїдного артриту, використовують дещо інші методи, тому що антибіотики не зможуть впоратися. У більшості випадків основними лікарськими препаратами є нестероїдні протизапальні засоби. Вони допомагають швидко зняти біль, а також блокують зростання запалених і уражених клітин, тим самим зменшується пухлина, а також кількість рідини в синовіальній сумці.
  • Що стосується лікування інфекційного артриту, то в такому випадку вводиться голка, видаляється вміст, рідина, після цього проводиться промивання антибактеріальними препаратами. Якщо артрит спровокований ревматизм або травмою, то для того щоб зняти запалення дуже часто використовуються кортикостероїди і гормони, які також вводять безпосередньо в порожнину суглоба. Процедура досить швидко допомагає успішно впоратися з артритом.
  • Варто звернути увагу, що ні в якому разі не можна ігнорувати симптоми артриту, тому що згодом це може стати причиною деформації кінцівок, а також інвалідності. Досить часто артрит в запущеній формі є причиною інвалідності і погіршення роботи пензля. Людина не може виконувати елементарні дії, за допомогою пальців, із-за того що вони в суглобах не згинаються.
  • При артриті в області колінних суглобів або ж ліктів, нерідко використовують фізіотерапію. Можна виділити лікування озокеритом, брудом, парафіном, електрофорезом, а також ультразвуковим масажем. Нерідко проводять масаж пальців за допомогою здорової руки. Це допомагає сприяти зменшенню набряку.

Радимо також прочитати: Як пов’язані хвороби ясен, артрит, інсульт та Альцгеймер?

Ревматоїдний артрит

Лікування артриту суглобів пальців народними методами

Артрит пальців на руках можна лікувати народними методами. Для цього найчастіше використовують лікарські трави.

Рецепти:

  • Для приготування компресу необхідно змішати в рівних пропорціях порошок гірчиці, натрій двовуглекислий, бджолиний нектар, а також сіль. Приблизно потрібно по столовій ложці кожного з інгредієнтів. Всі вони змішуються, викладаються на шматок бинта і прикладатися до хворих пальцях. Найкраще замотати руки, залишити аплікацію на всю ніч.
  • Крім цього можна використовувати солому. Вона застосовується для приготування розчину для ванн. Приблизно 200 г підготовленої сировини заливають п’ятьма літрами окропу, відварюють пів години і остуджують до злегка теплої температури. Після цього занурюють у розчин руки і ноги, залежно від того, що турбує. Час, який необхідно здійснювати маніпуляцію, становить приблизно 30 хвилин. Проводиться маніпуляція через день протягом двох тижнів.
  • Досить ефективним від артриту на руках є папороть. Листя необхідно зібрати і виготовити з них матрац. Для того щоб вилікувати артрит на руках потрібні рукавички. Їх просто набивають свіжим листям папороті. Необхідно спати з такими рукавичками протягом двох місяців.
Артрит

Артрит пальців є досить важким захворюванням, тому що призводить до зменшення рухливості, і людина відчуває себе погано не тільки у фізичному, але і в психологічному плані. Необхідно комплексно підходити до лікування, і не ігнорувати рекомендації лікаря.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook