Кекс «Зебра»
2 скл. борошна (мінус 2 ст. ложки), 3 яйця, 1 скл. кефіру, йогурту або кисляку, 1,5–2 скл. цукру, 0,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка оцту, 2 ст. ложки какао, ваніль, дрібка солі, 0,5 скл. олії.
Міксером збити яйця до густої піни, поступово додаючи цукор. Зменшити оберти до мінімуму, додати кефір, олію, погашену оцтом соду, ваніль, сіль, борошно (набрати 2 скл., але з них відкинути 2 ст. ложки). Збити до однорідності, поділити на 2 частини. В одну додати 2 ст. ложки борошна, а в другу 2 ст. ложки какао.
У змащену олією форму у центр наливати по 2 ст. ложки тіста, чергуючи біле і коричневе. Далі можна зубочисткою провести промені від центру до країв форми (утвориться павутинка) або від країв до центру (вийде квітка). Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хв. Готовність перевірити сірником.
Також можна пекти у мультиварці (приблизно 1 год). Відразу з печі не діставати, дати охолонути поступово. Виходить пухкий високий бісквіт.
Можна розрізати і перемазати кремом. Можна спекти окремо білий і коричневий коржі, вирізати їх колами різного діаметру і скласти «шаховий» торт.