Деруни-рулети з м’ясом
4-5 картоплин (600 г), 500 г фаршу, 2 цибулини (великі), 2 яєць, 4 ст. ложки борошна, сіль, перець до смаку, 2-3 зубці часнику, 3 ст. ложки сметани.
Потерти картоплю, як на деруни, додати сіль, перець, яйця, одну цибулину, часник вимішати і додаємо борошно. Викладати картопляну масу на розігріту сковорідку по 3-4 ложки (кількість залежить від діаметра сковорідки, у мене 22 см) і розтягувати лопаткою по поверхні, смажити млинці. У мене вийшло 5 млинців.
У фарш потерти цибулю, посолити, поперчити до смаку, можна порізати кріп. Викласти його по поверхні млинця, скрутити рулетом і скласти у змащену форму, у мене скляна. Змастити сметаною, накрити фольгою і поставити в духовку на 40 хв (180 ОС).
За 10 хв до кінця дістати, змастити яйцем і допекти без фольги. Смакуєте, хто з чим любить. Дуже смачно з салатиком з квашеної капусти.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати: