Цей компот на зиму з яблук на смак нагадує “Живчик”, але напій ще смачніший за магазинний і повністю натуральний. Готувати досить просто і швидко, яблука чистити не треба – просто порізати шматочками.
Домашній “Живчик”
- 10-літрове відро порізаних яблук, 600 г цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти.
10-літрове відро порізаних яблук невеликими шматочками (насіння можна не вирізати) залити 15 л окропу, накрити кришкою, залишити на добу. Потім яблука дістати, компот процідити через дрібне сито або шматок тюлю з органзи. До нього додати 600 г цукру, 1 ч. ложку лимонної кислоти. Кип’ятити хвилин 5. Розлити в сухі банки. Закрити кришками. Виходить чотири 3-літрові банки. Можна додати м’яту; 3 апельсини з цедрою; можна робити з яблук і гарбуза 1:1 – дуже смачно виходить!
Спробуйте також приготувати інші смачні компоти на зиму:
- Полуничний компот з “ананасами” із кабачків
- Компот “Мохіто” з аґрусу на зиму. Рецепт – бомба!
Post Views: 237