Полуничний компот з “ананасами” із кабачків
На 1-літрову банку: кабачки і полуниця (1:2), 10 ст. ложок цукру, 1-2 кабачка.
Полуницю вимити, почистити. Кабачки вимити, почистити від шкірки і насіння, порізати кубиками 1Х1 см. Банки заповнити на 1/3 кабачками і полуницею в пропорції приблизно 1:2, тобто полуниць треба класти у 2 рази більше, ніж кабачків. У кожну літрову банку насипати 3 ст. л. цукру, залити окропом. Злити рідину (без ягід і кабачка) в каструлю, довести до кипіння. Знову розлити у банки, закрутити, перевернути, остудити.
Цей компот виходить на смак, як полуничний, без жодного стороннього присмаку. А от шматочки кабачка дуже схожі на ананас!