Кекс з маком, родзинками і горіхами
- Форма 24Х34 см.
- 5 яєць, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 150 г борошна, 140 г маку (сухого, немеленого), 1 ч. ложка розпушувача, 170 г вершкового масла, 100 г родзинок, 2 ст. ложки спирту, 100 г горіхів.
Яйця, цукор і ванільний цукор з дрібкою солі збити в піну. Борошно, мак і розпушувач перемішати. Масло розтопити й охолодити до кімнатної температури. Родзинки залити окропом, залишити на 5 хв, злити, обваляти у борошні. До збитої яєчної маси додати розтоплене масло, постійно збивати, влити спирт і просіяти сухі інгредієнти. Додати горіхи (я їх трошки подрібнила, то на ваш смак), все розмішати, налити тісто на пергамент і пекти при 170-180 градусах 45-50 хв, до готовності. Полити остиглий кекс шоколадною глазур’ю.
Порада. Дуже смачно виходить, особливо якщо родзинки завчасно залити коньяком. Ще можна додати цукати, кокосову стружку, чорнослив, арахіс, сушену журавлину тощо. Якщо зробити окремими коржами це саме тісто, але в один додати мак, в другий – горіхи, в третій – родзинки, і перекласти суфле та зробити шоколадну поливку, вийде дуже смачний торт “Спокуса”.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати смачні кекси за іншими перевіреними рецептами:
- Кокосовий кекс. Суперовий рецепт!
- Високий та пухкий сирно-кокосовий кекс. Хороший рецепт
Post Views: 44