Паляниці “Кутаби”
- Начинка гарбузова: гарбуз тушкувати до готовності, подрібнити в пюре вилкою або товкачем для картоплі, додати сіль за смаком (можна дати мускатний горіх).
- Начинка сирна: 500 г сиру кисломолочного без грудочок, зелень за смаком (у мене кріп та зелена цибулька), сіль за смаком, 100 г сиру сулугуні натертого.
- Тісто на кефірі: 250 мл кефіру, 250 г борошна, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки соди.
У кефірі погасити соду, добре розмішати (щоб сода погасилась), додати сіль та просіяне борошно, замісити м’яке тісто, залишити відпочити на 20-30 хв (тісто буде липке та м’яке), більше борошна не давати.
Стіл щедро присипати борошном, руки та качалку також. Поділити тісто на 6-7 кульок, розкотити круглу паляничку тоненько 1 мм, з однієї сторони викласти начинку, скласти навпіл, краї защипати, обрізати ножем для піци (формувати чебурек).
Смажити на розігрітій сухій сковороді з двох сторін (на середньому вогні по 1-2 хв приблизно) до злегка золотистого кольору. Кожну паляницю щедро змастити розтопленим маслом, складати паляниці одна на одну, щоб просочилися маслом. Такі палянички добре смакувати ще тепленькими.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Також радимо інші перевірені рецепти паляниць та чебуреків:
- Замість хліба – смажимо перепічки, паляниці і коржі на сковороді: п’ять рецептів
-
Паляниці з сиром та зеленню а-ля хачапурі або чебуреки
Post Views: 32