Пасхальні кекси із бездріжджового тіста
- 250 г кисломолочного сиру, 150 г вершкового масла, 300 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка мілкої солі, 3 яйця, 2 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки олії, 4 ч. ложки без чубка розпушувача, приблизно 350-360 г борошна, за смаком родзинок.
Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром, додати сіль, ваніль, збивати до побіління міксером. При збиванні по одному додавати яйця. У збиту масу додати перетертий кисломолочний сир, перемішати лопаткою, додати олію, сметану. Потім додати борошно з розпушувачем, усе перемішати. Форми змастити олією, викласти у форму 1/3 тіста, випікати в розігрітій духовці 40-45 хв до золотої скоринки (дивіться по своїй духовці). Я печу у невеликих жерстяних банках (від кукурудзи і ананасів). Можна класти тіста 1/2 форми, але пекти тоді довше.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також приготувати:
- Щороку на Пасху готуємо великодній сирник
- Яскравий великодній сирник з кокосовими кульками
Post Views: 27