Така ковбаска не тріскає при випікання і не розсипається при нарізуванні.
Ковбаса домашня з коньяком
3,5 кг свинини, по 1 кг сала, телятини і курячого філе, 5–6 головок часнику, сіль (зразу 80 г, а потім довести до смаку), 2 ч. ложки перцю, 1 ч. ложка мускатного горіха, 50 г коньяку, 150 г води.
- Свинину і частину сала порізати. Решту сала і телятину перемолоти через решітку з середніми отворами, як на котлети. Філе індика порізати.
- Усе змішати, додати часник, сіль, перець, мускатний горіх, коньяк, воду, дуже довго і ретельно перемішувати, кидати фарш у мисці, вибивати – чим довше, тим краще. Тоді фарш добре тримається купи, стає еластичним. Витримати 30 хв.
- Зробити котлетку і підсмажити для проби на смак. Якщо потрібно, додати ще сіль, перець і часник. За допомогою насадки на м’ясорубку начинити кишки, але не надто туго, щоб не лопнула кишка.
- Можна зразу запікати, попередньо трохи поколовши ковбасу, аби не тріснула. Але краще витримати ніч у прохолодному місці.
- Можна покласти в кульок і зберігати в морозильній камері, а за потреби дістати і запекти не розморожуючи.
- Якщо ковбасу коптити, підвісити її на ніч у прохолодному місці, а наступного дня коптити 4–5 год.
Post Views: 46