Пляцок із джемом та горіхами. Смачний навіть без крему!

Такий пляцок - ідеальний варіант для спекотної погоди: можна не хвилюватися про холодильник, бо крему у ньому нема. А на смак нічим не поступається торту!

Пляцок із джемом та горіхами

Тісто: 300 г борошна, 2 ст. ложки цукрової пудри, 2-3 ст. ложки молока, 1 неповна чайна ложка розпушувача, 100 г масла, 4 жовтки.
Начинка: 150 г волоських горіхів, 100 г цукрової пудри, 4 білки, 1 скл. джему, 1 п. ванільного цукру.
Змішати борошно, розпушувач, цукрову пудру, молоко, підтале вершкове масло, жовтки і замісити тісто, щоб трималося колобком. Залишити на 30 хвилин. Тісто вийшло спочатку не дуже слухняне, але коли починаєш
його розкочувати, воно піддається роботі.
Білки збити з цукровою пудрою і ванільним цукром в піну, але не стійку. Додати подрібнені горіхи і перемішати.
Тісто розкотити на пергаменті не товстіше ніж 5 мм, змастити джемом (у мене яблучно-полуничний), зверху викласти білково-горіхову суміш. Випікати в розігрітій духовці 35 хв при 170 °С. Я випікала на деку 50×50 см з духовки єдиним коржем, потім розрізала у довільній формі і склала шарами, а можна просто порізати на невеличкі квадрати і смакувати як печиво.
У мене джем кисло-солодкий і ароматний – випічка вийшла не приторною і дуже запашною. У кого джем чи густе варення солодкі, можна брати менше цукрової пудри до білків.
Якщо маєте бажання, можна перемазати улюбленим кремом. А я поки підбирала крем, від моїх коржів нічого не залишилося.
Рецепт і фото Світлани Чепурної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook