Полуничний мусовий торт
Шифоновий бісквіт
- Форма 24 см.
- 5 яєць, 200 г цукру,210 г борошна, 30 г крохмалю (1 ст. ложка), 120 мл води кімнатної температури, 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Білки збити з цукром до стійких піків, додати жовтки, збити. Тоненькою цівкою влити воду та олію, ще раз збити. Всипати борошно, розпушувач і крохмаль, вимішати лопаткою. Пекти при 165-170 ОС орієнтовно 50 хв до готовності. Орієнтуйтеся на свою духовку! Як вистигне, розрізати навпіл. Для цього торта потрібна половина такого бісквіта (один корж), тому іншу я загортаю у плівку і кладу в морозилку для іншого торта (може зберігатися місяць-два і після розморожування, як свіжий). Або можна спекти бісквіт із половини порції продуктів.
Полуничне конфі
- 400 г полуниці, 80 г цукру, 70 мл води, 10 г желатину.
Желатин замочити у холодній воді, щоб набряк. Полуницю проварити з цукром і перетерти через сито. До перетертого пюре додати розчинений желатин, перемішати. Меншу форму (21-22 см), застелити плівкою, вилити полуничне конфі і поставити в холодильник для застигання.
Ванільний мус
- 600 г вершків (30%), 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 20 г желатину, 100 мл води.
Желатин замочити у воді, щоб набряк. Охолоджені вершки збити з цукром і ванільним цукром. Додати розведений желатин. Легенько збити. Збирати у роз’ємній формі, обгорнути боки ацетатною плівкою. На низ форми викласти бісквіт, тоді частину мусу, на мус полуничне конфі, тоді решту мусу. Поставити в холодильник для стабілізації.
Полуничний мус
- 400 г полуниці, 100 г цукру, 400 г вершків (30%), 100 г цукру, 15 г желатину, 80 мл води.
Желатин залити водою, щоб набряк. Вершки збити з цукром. Полуницю проварити з цукром, перетерти через сито. 100 г охололого полуничного пюре (решта пюре піде на полуничне желе) додати до вершків, додати розведений желатин. Перемішати. Вилити на ванільний мус. Охолодити до застигання.
Полуничне желе
- Решта полуничного пюре (300 г), 20 г желатину, 250 мл води.
Желатин розвести у воді, додати до пюре, перемішати, вилити на торт. Поставити в холодильник до повного застигання.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:
- Бісквітний торт зі сметанним суфле, полуничним конфі та сирним ганашем
- Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне
Post Views: 75