торт Веселка

Яскравий торт “Веселка” з яблучним прошарком

Торт "Веселка" має коржі і яблучні прошарки різних кольорів. Продукти прості, а результат чудовий! Особливо такий торт сподобається дітям.

Торт “Веселка”

  • Форма 30 см.
  • Для одного бісквіта потрібно (таких треба спекти три): 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, ванілін, 4 ст. ложки борошна (просіяти), 1 ч. ложка розпушувача.

Яйця, цукор і ванілін збити у пишну масу. Додати борошно, просіяне з розпушувачем, акуратно перемішати ложкою зверху донизу. Випікати при температурі 180 градусів, 20 хвилин (орієнтуючись на свою духовку).

Другий корж приготувати так само, тільки додати 3 ст. ложки борошна і 1,5 ст. ложки какао.

Третій корж приготувати так само, тільки додати 3 ст. ложки борошна + 1 п. польського вишневого киселю (або можна використати харчовий барвник).

Заварний крем

  • 0,5 л молока, 0,5 скл. цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, ванілін.

Заварити крем, остудити. Окремо збити 250 г масла з 2 ст. ложками. пудри, по ложці додавати крем. Крем розділити на чотири частини.

Яблучна маса

1 кг почищених яблук (потерти крупно), додати 0,5 скл. цукру, провадити 5 хвилин. Розділити на дві частини. До першої додати червоне желе (всипати сухий порошок), до другої – зелене желе (всипати сухий порошок). Всипати і вимішати до повного розчинення (зняти з вогню).

Скласти торт: білий бісквіт, 1/4 крему, зелена яблучна маса, 1/4 крему, шоколадний бісквіт, 1/4 крему, червона яблучна маса, рожевий бісквіт (у мене зеленкуватий). Зверху шоколадна глазур. Кокос для прикраси на бажання.

Порада господині. Коржі яскравих кольорів вдаються, якщо використовувати кисіль “Мрія”.

Рецепт Вероніки Степанченко. Готувала і фотографувала Богдана Крамар

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook