голубці з картоплею

Голубці з картоплею: хоч і без м’яса, а від тарілки за вуха не відтягнеш!

Голубці з картоплею і грибною мачанкою набагато смачніші, ніж традиційні, хоч і без м'яса. Приготуйте хоч раз - і будете робити постійно!

Голубці з картоплею – у нашій сім’ї це традиційна страва на Різдвяні свята або часто готую в неділю. Найбільше смакують такі голубці з грибною мачанкою. Ох, як же ми їх любимо! Яка це смакота – словами не передати. Тож усім раджу хоч раз приготувати!

Голубці з картоплею

Паримо головки капусти. Розділяємо на листочки. Беремо картоплю, яку тремо або пропускаємо через комбайн, як на деруни, додаємо 1 цибулину, 2-3 зубці часнику, сіль, перець, 1 яйце сире, зелень кропу до смаку. Ще 1 цибулину тушкую до золотистого кольору
Якщо багато є рідини від картоплі – збираю. Начинку кладемо в листя і гарно скручуємо.
На низ каструлі або мультиварки складаю листя капусти і поступово складаю голубці. Зверху кладу гілочку укропу  і втикаю 100 г масла, порізавши на середні кусочки.
Заливка: вода, 1 скл. сметани, сіль. Потрібно залити, щоб гарно все покрило. Кладу зверху тарілку. Варю такі голубці у мультиварці до 1,5 години (можна і менше. Ну дуже смачно!
Грибну мачанку готую так: беру цибулину, дуже дрібно ріжу, тушкую до золотистого кольору, тоді додаю печериці (шампіньйони), теж тушкую разом, сіль, перець, часнику за смаком, лавровий лист, заливаю сметаною або вершками, ще трошки готую і додаю вкінці зелень.
Щоб начинка під час формування голубців не витікала, є порада:
Найбільше смакують голубці з картоплею з грибною мачанкою. Ось рецепт: нагріти сковорідку з невеликою кількістю олії, викласти готову начинку і легень прогріти (хвилин 10), помішуючи ложкою, щоб начинка схопилася. Тоді перекласти у миску і робити голубці. Тоді начинка виходить біленька і пухка.
Іноді до картоплі у таких голубцях додають трохи напівзвареної гречки або іншої крупи або готового картопляного пюре або манки. Також у начинку можна додавати гриби.

Страва самодостатня, із сметанкою просто смакота, а хто не може жити без м’яса – завжди можна додати в тарілку пару котлет, відбивну чи шматок запеченої курки.

Рецепт Мар’яни Бородовської

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook