Кухня Рецепти

Кольоровий торт «Веселка». Легкий і з кислинкою

Цей торт з кольоровими коржами неперевершений! Він легкий, смачний, ніжний, з кислинкою. Готувала на день народження сина. Усі були у захваті.

28.07.2020 15:18

Коржі: 500 г борошна, 1 п. розпушувача, 500 г цукру, 500 г масла, 6 яєць, 120 мл молока, 6 харчових барвників.
Крем: 500 мл вершків 33-36%, 500 г вершкового сиру, 250 г цукрової пудри, сік 1 лимона. 
Кількість інгредієнтів вказана на торт, який складається з шести коржів. Складність і час випікання коржів залежить від того, скільки форм для випічки одного розміру ви маєте. Якщо одну, то доведеться розділити всю кількість продуктів для коржів на 6 і 6 разів замішувати тісто безпосередньо перед випіканням.
Торт на 2 форми діаметром 23 см, тому поділити складові на 3 і 3 рази замішувати тісто.
Заздалегідь поділити молоко на шість частин (по 20 мл) і розлити в маленькі ємності, щоб розвести харчові барвники (сухі барвники від «Украса» в пакетиках по 5 г: червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний і синій). Кожного барвника – по 1/2 пачки. Не давати менше, бо колір в результаті вийде блідий.
Змішати борошно з розпушувачем і просіяти.
Приготувати коржі. М‘яке масло збити з цукром до пишної однорідної маси. Цукор має бути дрібного помолу, так він скоріше розтане і з‘єднається з маслом. Далі додати по одному яйця, як повністю змішалося, тоді додавати наступне. Збити до повної однорідності. Вкінці додати борошно з розпушувачем. Вийде 1/3 тіста, випікати по 2 коржі. Це тісто розділити на 2 частини, в одну додати молоко з червним барвником, в іншу – з помаранчевим. Акуратно лопаткою вмішати його в тісто до однорідності. Викласти в змащену форму, низ застелити пергаментом, старатися розподілити рівним коржем. Випікати в розігрітій духовці при t170 до сухого сірника приблизно 30 хв.
Після того, як витягнути з духовки, дати трохи охолонути, ножем акуратно відділити від стінок і разом з пергаментом перенести на поверхню, на якій дати йому повністю охолонути. Таким чином спекти решту коржів.
Приготуваи крем. Дуже холодні вершки збити міксером до загущення, додати вершковий сир («Маскарпоне»), пудру, в кінці сік лимона, швидко з‘єднати до однорідності.
Коржі, боки, верх торта змастити кремом, прикрасити на свій смак і даємо настоятися в холодильнику ніч.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko