рогалики

Рогалики з пісочного тіста без яєць і сметани

Таке тісто для рогаликів готується без яєць і сметани. Печиво виходить дуже розсипчастими і смачними, просто тане у роті! А готувати рогалики можна з будь-якою начинкою.

Рогалики з вареним згущеним молоком

  • 340 г борошна, 160 г цукру або цукрової пудри, 80 г крохмалю, 240 г масла (холодного), 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Для начинки: приблизно 250 г вареного згущеного молока або іншої начинки.
  • Для посипання: жменя горішків.
Потерти або дрібно порізати холодне масло і перемішати із сумішшю борошна, крохмалю, розпушувача, ванільного цукру, зробити крихту, злегка розтерти в руках. Додати кілька столових ложок холодної води і замісити щільне тісто з додаванням вказаної у рецепті кількості борошна. Загорнути тісто в харчову плівку і поставити в холодильник на пів години.
Поділити тісто на дві кулі і тонко розкотити. Розрізати на сегменти (трикутники).
Викласти начинку на широкий край кожного трикутника, скрутити досередини, закриваючи краї, щоб начинка при випіканні рогаликів не витікала. Готові рогалики викладати на деко, застелене пергаментом. Зверху змастити трохи водою і посипати горішками (за бажанням). Випікати при температурі 180 градусів, 15-20 хвилин. Готові рогалики остудити і можна подавати до кави або чаю.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також приготувати рогалики за іншими перевіреними рецептами від господинь:
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook