Шарлотка з яблуками і вишнями у мультиварці
- 5 яєць, 180 г цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки какао, 2 середні яблука, 50 г вишень, мак (на бажання), пудра (на бажання).
Яйця збити з цукром до білої піни, додати просіяне борошно і розпушувач, перемішати добре лопаткою. Розділити тісто на дві частини. Одну залишити білою, а в другу частину додати просіяне какао, перемішати.
Застелити дно мультиварки пергаментним папером, змастити боки маслом і викласти на дно дві столові ложки білого тіста, потім одну столову ложку темного тіста. І так поступово, поки не закінчиться все тісто.
Яблука почистити і нарізати на середні шматочки. Вишні звільнити від кісточок. Викласти на тісто яблука з вишнями, посипати трохи маком. Закрити кришку мультиварки. Пекти при режимі “Випічка” приблизно 60 хвилин.
Коли спечеться, залишити ще на 10 хвилин з відкритою кришкою. Тоді вийняти за допомогою вставки для приготування на пару. Посипати пудрою або можна полити глазур’ю.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Спробуйте також приготувати:
- Шарлотка з яблуками та прянощами – королева серед пирогів
- Швидка шарлотка з ароматом Різдва: 1,5 склянки кефіру або йогурту – і великий пиріг готовий!
Post Views: 30