Пляцок “Великодній”
- Для білих коржів: 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ст. л амонію.
Яйця збити з цукром до пишної стійкої піни, додати амоній, погашений оцтом, вкінці додати борошно, акуратно вимішати. Розділити навпіл, спекти 2 коржі.
- Для маково-кокосового коржа: 6 білків, 1 скл. цукру, 1 пач. кокосу (100 г), 1 скл. маку (сухого перемеленого), 1 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка амонію.
Білки збити з цукром до стійкості, додати решту складників, акуратно перемішати. Пекти один корж спочатку при температурі 180 градусів 10 хв. Тоді зменшити до 120 градусів і пекти ще 40-50 хвилин.
- Для крему: 6 жовтків, 150 г цукру, 1 ванільний або сметанковий пудинг, 0,5 л молока, 300 г масла.
6 жовтків збити вилкою зі 150 г цукру, 1 ванільним або сметанковим пудингом. Усе розвести в 0,5 л молока. Заварити крем. Збити 300 г масла, додавати по ложці охолоджений заварний крем. 300 г мармеладу порізати і додати у крем.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати:
- Пляцки і торти, які варто спекти на Великдень: чотири чудові рецепти
- Торт “Польські мрії” зі сметанно-желейним прошарком
Post Views: 28