Гарбузова запіканка
- Форма 22 см.
-
500 г печеного гарбуза, 2 яйця, 2-3 ст. ложки або за смаком цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 1-2 ст. ложки манки, цедра апельсина, кардамон, мускатний горіх, імбир.
-
Сирна маса: 500 г кисломолочного сиру, 2 яйця, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки сметани, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. йогурту, молока, кефіру.
Збити блендером всі інгредієнти для гарбузового тіста. В окремому посуді збити всі (крім йогурту) складники для сирного тіста. Консистенція обох повинна бути приблизно однаковою. Як правило, сирне тісто завжди щільніше, його консистенцію регулюємо йогуртом, його може знадобитись більше або менше, ніж зазначено в рецепті.
Форму змастити вершковим маслом, присипати борошном або білими сухарями і двома різними ложками, в хаотичному порядку, почергово викладати суміші.
Випікати ± 60хв при 180°С.
Порада господині. Для цього рецепта гарбу бажано вибирати солодкий, гарного яскравого кольору, щільний, не водянистий. А сир – високої жирності, не сухий і не кислий. Якщо немає часу на запікання гарбуза, його можна стушкувати на сухій пательні 5-6 хвилин до повного випаровування рідини.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також приготувати:
- Сирно-гарбузова запіканка “Помаранчева зебра”
- Ніжна запіканка з сиру та гарбуза. Спробуйте, це неймовірно смачно!
Post Views: 35