Торт “Пломбір”
- Для коржів: 100 г молока, 100 г води, 120 г г борошна, 80 г масла, дрібка солі і цукру, 3-4 яйця.
- Для крему: 500 мл молока, 2 яйця, 150 г цукру, ванілін, 60 г кукурудзяного крохмалю (або 30 г борошна + 30 г крохмалю), 160 г масла.
Для коржів молоко, воду і масло покласти у сотейник із товстим дном і поставити на вогонь. Коли масло розчиниться, всипати борошно і швидко перемішати, щоб утворилася грудка тіста. Відставити з вогню, охолодити до теплого стану. Ввести по 1 яйця, кожне добре вимішуючи, щоб повністю ввібралося у тісто.
Викладати тісто на пергамент тонким шаром, розрівнюючи ложкою і надаючи потрібної форми. Зробити 2-4 коржі залежно від розміру. Випікати 15 хв при 200 градусах, потім зменшити до 160 і пекти до готовності. Коли коржі охолонуть, кожен розрізати навпіл.
Для крему збити віничком яйця, цукор, ванілін, крохмаль, 100 мл молока. Решту молока з дрібкою солі і цукру довести до кипіння. Тонкою цівкою влити яєчну суміш, помішуючи, проварити до загустіння. Охолодити. Збити м’яке масло до побіління, по ложці ввести заварний крем.
Сформувати торт, перемазуючи коржі кремом. Верх і боки теж покрити, посипати мигдальними пластівцями. На кілька годин поставити у холодильник.
- Еклер-рулет “Карпатка” з кремом “Пломбір” – вау-десерт!
- Заварні кільця з сирно-сметанним кремом