Томатна паста зі сливами, цибулею і часником
- 2 кг помідорів, 1 кг слив, 500 г цибулі, 1 головка часнику, сіль, цукор, чорний і червоний гострий перець.
Зрілі помідори помити, порізати шматочками, додати трішки води і розпарити в емальованій каструлі під кришкою. . Цибулю почистити, подрібнити, додати до помідорної маси і тушкувати, поки зм’якне. Перетерти суміш через сито. Сливи вимити, вийняти кісточки, покласти в каструлю, розпарити до м’якості, перетерти через сито. Томатну і сливову масу змішати, додати розтертий з сіллю часник, додати за смаком сіль, цукор, перець, поставити на слабкий вогонь. Уварювати, поки маса зменшиться втричі. Киплячу томатну пасту розлити у стерильні банки, закрутити.
Рецептом поділилася Надія Поляниця
Радимо також приготувати:
- Пряний сливовий соус до м’яса на зиму
- Сливовий соус. Готую вже десять років, смачнішого не їла
Post Views: 27