Якщо хочете приготувати шпарагівку на зиму – замаринуйте її у соусі сацебелі. От просто наполегливо рекомендую! Бо це дуже смачно!
Маринована шпарагівка у соусі сацебелі
- 2 кг шпарагівки (спаржевої квасолі у стручках).
- Маринад: 0,5 л соусу сацебелі, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка червоного або чорного меленого перцю, 1 скл. олії, 0,5 скл. оцту, 0,5 скл. води, 1 скл. цукру (давайте на свій смак, скуштуйте), 8-10 зубців часнику.
- Об’єм склянки – 200 мл.
У шпарагівки обрізати кінчики, порізати невеликими шматочками, приварити до напівготовності (3-5 хв).
Усе для маринаду довести до кипіння. У киплячий маринад додати шпарагівку, тушкувати 20-30 хв, киплячим розкласти у стерильні банки, закрутити.
Виходить приблизно 5 баночок по 0,5 л маринованої шпарагівки.
Рецепт Ольги Рудик
Радимо також інші перевірені рецепти маринованої квасолі на зиму:
- Маринована шпарагівка з медом на зиму
- Консервована квасоля з овочами. Баночку відкрив – і наївся!
- Кабачки із сацебелі. Швидкий рецепт консервованого салату на зиму
Post Views: 52