Ділюся улюбленим рецептом мега-супер швидкого в приготуванні рулету. Виходить вологий та смачний, випікається разом з начинкою. Робіть відразу подвійну порцію: якщо на велику сім’ю, однієї буде мало – такий він смачний!
Такий рулет – це альтернатива шарлотки. Він виходить вологий від яблук, неймовірно смачний: з’їли ще теплим зі сметаною і карамельним соусом. Це дуже смачно!
Бісквітний рулет, що випікається разом з начинкою
- форма 25Х27 см.
- 3 великих яйця, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки з чубком просіяного борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 2 ст. ложки олії, дрібка солі (для білків).
- Начинка: 3 великі яблука (почистити, потерти), 2 ст. ложки цукру (можна додати жменю родзинок, горіхів, корицю) – перемішати.
Відокремити білки від жовтків (або збивати разом з цукром до пишної маси). Жовтки + 2 ст. ложки цукру збити до пишної і білої маси, додати олію, просіяне борошно з розпушувач, розмішати (тісто, як на оладки). Білки збити з щіпкою солі, додати 1 ст. ложку цукру збити до середніх піків. Поступово додати білки в тісто, акуратно розмішати лопаткою знизу вгору, щоб тісто залишилося повітряним.
Застелити деко якісним пергаментом або тефлоновим килимком. Викласти рівномірно начинку, зверху залити тістом, розрівняти лопаткою, щоб тісто повністю покрило начинку. Зверху тісто посипала мигдальними пелюстками, можна горіхами, можна і без.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ОС 10-15 хвилин, перевіряти шпажкою. Вийняти з духовки, перевернути на пергамент або рушник яблуками вгору, відразу скрутити в рулет.
Поради від господині
- Можна робити начинку з персиком, тільки нарізати тонко соломкою.
- Я в яблука додала корицю, жменьку родзинок і обсмажені горіхи.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші перевірені рецепти рулетів від господинь:
- Бісквітний рулет, який не треба скручувати гарячим! Не тріскається і не ламається!
- Рулет з кремом або варенням. Дуже вдалий і вигідний рецепт рулету
Post Views: 24