Торт дуже смачний і красивий у розрізі, з ніжним ароматом апельсина. Дійсно, апельсинова смакота!
Торт “Апельсинова смакота”
Бісквіт
- Об’єм склянки – 250 мл, форма 25Х36 см.
- 5 єць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. ложку розпушувача.
Тісто: 5 білків збити з 1 скл. цукру до піків додати 5 жовтків, 1 скл. борошна, 1 ч. ложку розпушувача. Спекти 2 такі коржі при температурі 180-200 ОС приблизно 25 хв. Або якщо хочете, щоб був ще вищий, робити дві порції бісквіту.
Маковий корж
- 6 білків, 1 скл. цукру, 1 скл. меленого маку.
6 білків збити з 1 скл. цукру до піків і додати 1 скл. меленого маку. Спекти при температурі 180-200 ОС приблизно 25 хв. Коли охолоне, розрізати навпіл.
Крем
- 0,5 л. молока, 1 скл. цукру, 2 п. ванільного пудингу польського, 1 апельсин, 6 жовтків. А також 400 г масла.
Жовтки збити цукром, додати половину молока, весь час помішуючи, довести до кипіння. В другій половині молока розвести 2 пудинги, вилити в киплячу масу, постійно помішуючи, додати потертий на тертці або збитий блендером апельсин разом з шкіркою. Охолодити масу. Збити 400 г масла, додати по ложці крем.
Зібрати торт: бісквіт, крем, середній корж, крем, бісквіт.
Для покриття торта сир блендерую гарно, тоді окремо збиваю масло з цукровою пудрою до пухкого стану, додаю ванільний цукор. Тоді все гарно вимішую – крем готовий. Можна ще додати білого шоколаду або глазурі розтопленої (не гарячої) – якщо потрібно перевозити торт, щоб ще стійкіше тримався крем.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також інші перевірені рецепти апельсинових тортів:
- Десерт на Новий рік: рецепти апельсинових тортів
- Торт “Мальдіви” з горіховими коржами (без борошна) та апельсинами
Post Views: 43