Рецептів печива дуже багато. Особливою популярністю зараз користуються дешеві рецепти. Таким є печиво “П’ятихвилинка”. Тісто без масла – на кефірі. Виходить м’якеньке, дуже ніжне печиво. Можна додавати будь-які ароматизатори і добавки: горішки, мак, стружку кокосову. Мені подобається печиво з цукром і корицею.
Печиво “П’ятихвилинка”
- 100 мл кефіру (можна також пекти на йогурті або сметані), 1 яйце, 60 мл олії, 60 г цукру, 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 10 г ванільного цукру. Можна додати цедру за бажанням.
Яйце і цукор збити легенько віночком, додати кефір, олію, ванільний цукор, поступово просіяне борошно. Замісити м’яке тісто.
Розкотити тісто в прямокутник товщиною 1 см, змастити яєчним білком, посипати щедро цукром або сумішшю цукру і кориці, придавити легенько пальчиками. Розрізати на маленькі шматочки-квадратики. У мене вийшло 42 штуки.
Акуратно (тісто ніжне) перенести на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій духовці до 180 С 15 хв (довго не випікати, тоді печиво м’якеньке). Можна посипати печиво лиш цукром, цукор+кориця, без яєчного білка. Якщо використовуєте білок, а жовток залишається, то його можна додати в тісто (тобто в тісто піде 1 яйце та 1 жовток).
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати печиво за іншими рецептами:
- Печиво без яєць, яке довго зберігається і виходить багато
- Вигідні рецепти печива: виходить багато і довго зберігається
Post Views: 74