Пляцок з вишнями з насиченим вишневим смаком

Дуже смачний пляцок з насиченим вишневим смаком, незвичайними коржами з яблуками і шоколадними краплями та вишневим заварним кремом.

Пляцок з вишнями

  • Форма 25Х35 см.
  • Пісочне тісто: 600 г борошна, 1 п. розпушувача, 250 г маргарину, 200 г сметани, 2 яйця, 180 г цукру.
  • Яблучна начинка на 1 корж: 1 кг яблук, 1 п. (70 г) желе з ківі, 3 ст. ложки манки.
  • Бісквіт з шоколадними краплями: 5 яєць, 150 г цукру, 100 г шоколадних крапель, ванільний цукор, 5 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Крем: 0,5 л. банка вишень у своєму соку, 350 мл молока, 250 мл вишневого соку, 2 п. (по 40 г) вишневого пудингу, 500 г масла.

Коржі з яблуками

Замісити пісочне тісто. Борошно і розпушувач перетерти з холодним маргарином, додати сметану, яйця, цукор, замісити тісто. Розділити на 4 частини: дві покласти в холодильник, 2 – в морозилку на 1-2 год.

Шматок тіста з холодильника розкотити, перекласти у застелену пергаментом форму, зробити бортики, посипати манкою, викласти яблука, порізані пластинками. Посипати сухим желе. Можна підсолодити. Натерти тісто з морозилки. Пекти при 180 ОС приблизно 40 хв. Спекти два такі коржі.

Бісквіт з шоколадними краплями

Білки збити в піну, додати цукор і ваніль, збити до густої маси, додати жовтки, збити. Додати борошно з розпушувачем, легко збити. Додати шоколадні краплі або крихти, перемішати. Пекти у застеленій формі при 180 ОС приблизно 50 хв.

Вишневий крем

Молоко закип’ятити. У 250 мл вишневого соку розчинити пудинг, влити у кипляче молоко і варити, помішуючи, до загустіння, охолодити під кришкою. Збити масло до побіління, по ложці додавати охолоджений вишневий пудинг.

Зібрати пляцок: корж з яблуками, половина крему, бісквіт, решта крему, корж з яблуками. Зверху змастити кремом і викласти вишні.Залишити у холодильнику на 12 годин

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Валентина Янчук

Радимо також інші рецепти пляцків з вишнями:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook