Пиріг з гарбузом і яблуками “Барви осені”
- Форма 20 см.
- Для тіста: 3 яйця, 100 г цукру, 3 ст. ложки олії, 2 -3 ст. ложки гарячого молока, 3-4 ст. ложки борошна з гіркою, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 10 г цукру ванільного.
- Начинка: гарбуз нарізати кубиками (робила на око, приблизно три великі жмені), 1 велике яблуко, кориця, мускатний горіх, цедра лайма (можна апельсина, лимона). Можна давати тільки яблука.
Начинка
Гарбуз і яблука нарізати кубиками, додати 1 ст. ложку цукру, скропити соком лайма, карамелізувати трішки на сковорідці 5 хв (до напівготовності), дати охолонути, додати спеції, натерту цедру лайма.
Тісто
Білки відокремити від жовтків, жовтки + 2 ст. ложки цукру збити до пишності, додати олію просіяне борошно з розпушувачем, перемішати (консистенція, як на оладки), додати
гаряче молоко, розмішати.
Білки+сіль збити до піни, додати поступово цукор, що залишився, та збити до піків. В декілька заходів додати збиті білки в тісто, розмішуючи лопаткою знизу вгору, щоб тісто залишилось повітряне.
Форму застелити пергаментом, боковини нічим не змащувати. Вилити 1/2 частину тіста у форму, рівномірно начинку, зверху решту тіста. Розігріти духовку до 200 ОС, поставити пиріг і зменшити до 180 ОС. Випікати 35/40 хв, перевірити шпажкою (духовки різні, орієнтуйтеся на свою). Відкрити дверцята, залишити пиріг на 10-15 хв у духовці. Вийняти, перевернути форму верх дном та так залишити охолоджуватися.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:
- Швидкий пиріг з яблуками. Рецепт для тих, хто любить, коли мало тіста і багато начинки
- Татарський тришаровий пиріг
Post Views: 62