На вигляд вони наче справжні фрукти – персики, лимончики, вишеньки. А насправді це тістечка!
Колись “Персики” готували на всі весілля, вони красиві і дуже смачні. Всередині – начинка з вареним згущеним молоком. Для багатьох це улюблена випічка з дитинства!
Зараз готують нову версію давніх тістечок – у вигляді лимонів. Дуже красиво! А всередині горіховий крем. Смакота!
Вишеньки на вигляд майже як справжні, але навіть смачніші, бо завжди солодкі. Їх можна подати на десерт разом з іншими смаколиками або використати для декору торта.
Три перевірені рецепти тістечок: “Персики”, “Вишеньки”, “Лимончики”
Печиво “Лимончики” з горіховою начинкою
- Тісто: 2 жовтки, 75 г цукру, 200-220 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 0,5 ч. ложки ванільного цукру, 50 мл сметани, 50 г масла, 0,5 ч. ложки цедри з лимона, дрібка солі.
- Начинка: волоські горіхи подрібнені, 100 г цукру і 2 білки збити, додати горіхи та 1 ч. ложку цедри лимона, змішати (начинка має бути густенька).
- Декор: сік з 1 лимона, 50 г води, 0,5 ч. ложки куркуми.
Красивий десерт “Вишеньки”
- 200 г вафель, 3 ст. ложки масла, 1–3 ст. ложки згущеного молока.
Перемолоти вафлі, додати розтоплене масло, трохи згущеного молока (для в’язкості). Замісити “тісто”. Довести до смаку і такої консистенції, щоб добре ліпились кульки.
Або готувати таким чином (давній весільний рецепт): 1 ст. ложка желатину, 80 мл води, 0,5 л цукрової пудри, 0,5 ч. ложки амонію. Усе змішати і збивати рукою, поки не загусне.
Тоді занурити в буряковий сік і обваляти в цукрі. Встромити у вишеньки соснову голочку, а на неї настромити листочок.
Тістечка “Персики”
- 3,5-4 скл. борошна, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 80 г масла, 1 яйце і 3 жовтки, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1 скл. цукру, дрібка солі, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки сметани (бажано домашньої).
- Для декору: сік моркви, сік з буряка, цукор.
- Начинка: варене згущене молоко, масло, горіхи, крихти з середини печива подрібнити руками.
- Заварні тістечка з карамельним кремом і шоколадом
-
Тістечка “Трюфелі” з пісочного тіста на варених жовтках
-
Тістечка у кокосовій шубці “Їжачки”