пляцок "Вишиванка"

“Вишиванка” – король серед пляцків. Рецепт перевірений часом!

Цей рецепт пляцка "Вишиванка" випробуваний та перевірений роками і дуже хороший! У ньому пісочне тісто поєднується з ніжним кремом, кислинкою варення та горіхами.

Пляцок “Вишиванка”

  • Форма 20Х30 см.
  • Темне тісто: 250 г борошна, 150 г маргарину, 1 ч. ложка розпушувача, 150 г цукру, 3 ст. ложки какао, 2 яйця, 3 ст. ложки сметани.
  • Біле тісто: 500 г борошна, 200 г маргарину, 1 п. розпушувача (18 г), 200 г цукру, 3 яйця, 100 г сметани.
  • Крем: 2 ст. ложки рівні борошна (без чубка), 2 ст. ложки крохмалю, 8 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 500 мл молока, 300 г масла.

Темне тісто

250 г борошна, 150 г маргарину – перетерти в крихту, додати 1 ч. ложку розпушувача, 150 г цукру, 3 ст. ложки какао, 2 яйця, 3 ст. ложки сметани – замісити не дуже м’яке тісто, тобто середньої консистенції. Розділити на три частини, поставити в морозилку на 40 хв.

Біле тісто

500 г борошна, 200 г маргарину – перетерти в крихту. Додати 1 п. розпушувача (18 г), 200 г цукру, 3 яйця, 100 г сметани – замісити тісто середньої консистенції. Розділити тісто на 3 частини.
Першу частину тіста розкотити та викласти на форму для випікання, попередньо застелену пергаментом, змастити кислим варенням або викласти вишні у своєму соку. Рясно посипати горішками, натерти першу частину коричневого тіста з морозилки. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 ОС до 30-40 хв. Так само приготувати ще 2 таких коржі.

Крем

2 ст. ложки рівні борошна (без чубка), 2 ст. ложки крохмалю, 8 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, перемішати до однорідності. 500 мл молока довести до кипіння та тоненькою цівкою додати в кип’ячене молоко суху масу. Постійно мішаючи до загустіння (варити при слабій температурі). Накрити плівкою в контакт, остудити до кімнатної температури. 300 г вершкового масла збити та додавати малими порціями заварну масу, добре збити до пухкої маси. Змастити кремом коржі.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook