Торт “Вишневий рай”. Смачний і казково красивий

Це не торт, а казка. Він неймовірний у розрізі! Бо має всередині незвичайний рулетний корж з маком і вишнями.

Торт “Вишневий рай” 

Форма 22 см. Темний корж: 400 г сметани, 2 яйця, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложки какао, 1/2 скл. горіхів (фундуку), 4 ст. ложки олії, 1,5 скл. манки, 1/2 ч. ложки соди.

Рулетний корж: 150 сиру, 50 г цукру, 50 г сметани, 50 г олії, 1 яйце, 1/2 ч. ложки соди, 1 п. ванільного цукру, 3 скл. борошна (+/-).

Макова начинка: 1 скл. маку, 3 ст. ложки цукру, 100 мл води, 300-400 г вишень.

Крем: 500 г сметани, 200 г йогурту без добавок або кефіру, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 30 г желатину, 100 мл води.

Для прикраси: 1 скл. вершків 33-35%, 1-2 ст. ложки цукру (цукрової пудри), шоколад/печиво/залишки коржа.

Темний корж. Змішати цукор, манку, какао, подрібнені горіхи та соду. В іншій мисці змішати сметану, яйця та олію. З’єднати із сухою сумішшю. Випікати у формі хвилин 30-40 при температурі 170-180 ОС. Але не перепекти! Коли охолоне зрізати “шапочку”, а корж розрізати навпіл.

Макова начинка. Маку змолоти в кавомолці, висипати в каструльку, залити її 100 мл гарячої води, поставити на вогонь і випарувати воду на невеликому вогні. Додати 3 ст. цукру, перемішати.

Рулетний корж. Яйце розтерти з цукром, змеленим сиром, сметаною та олією, додати борошно з содою і замісити тісто. Поділити на 4 однакові шматочки. Кожен шматочок тіста розкотити прямокутником, рівномірно розподілити макову начинку. Поздовж одного краю викласти рядок вишень (трохи віджати від соку). Згорнути рулети, добре защипнути. Викласти у форму по спіралі (равликом). Випікати 25-30 хв при 180 ОС. Виходить один корж.

Крем. Желатин залити водою, дати набрякнути, підігріти до розтоплення, дати трохи охолонути. Сметану змішати з кефіром, цукром та ванільним цукром в однорідну масу, і щоб цукор розчинився. Додати желатин та швидко перемішати.

Зібрати торт. Форму вистелити фольгою (дно та стінки, якщо форма не дуже висока – зробити висоту з фольги). Викласти темний корж, половину крему, корж із рулетів, решта крему, темний корж. Ставимо в холодильник для застигання на 6 годин, краще на ніч.

Потім покрити весь торт тонким шаром збитих вершків (1 склянка вершків не менше 33% збити з 1-2 ст. ложками цукру). Обсипати подрібненим шоколадним печивом (у мене подрібнена шапочка темного коржа). Можна обсипати тертим шоколадом, можна залити глазур’ю або прикрасити на власний смак.

Автор рецепту і фото: tosha_homecook

Джерело

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook