Пляцок “Намисто імператриці”
Форма 20Х35см, склянка 250 мл. Маковий корж: 4 яйця, 150 г цукру, 100 г сметани, 200 г сухого маку, 1 ч. ложка амонію, 1 ч. ложка розпушувача, 1 скл. борошна.
Яйця збити з цукром, додати сметану, борошно, мак. Спекти 2 коржі. Я пекла при 180 ОС 15 хв. Орієнтуєтесь по своїй духовці. Коли корж охолоне, розрізати навпіл.
Тісто для рулетів: 6 жовтків, 100 г цукру, 150 г масла (розтопити), 3 ст. ложки сметани, 1 п. розпушувача (18 г), борошна, скільки забере (тісто, як на вареники).
Жовтки збити з цукром, додати масло, сметану і поступово підсипати борошно з розпушувачем, замісити тісто. Поділити на 4 частини.
Розкотити одну частину, по ньому помазати варення (у мене смородина, можна вишні, я давала таке, щоб була кислинка), посипати журавлиною, родзинками та горішками. Можна дати сливове повидло, чорнослив, горіхи. Закрутити рулетом.
Так зробити всі чотири. У форму поставити чотири рулети таким чином, щоб вони були впритул один до одного. Випікати 25 хв при 180*. Після випікання рулети не розділяти.
Крем: 350 г масла, 500 г вареного згущеного молока.
Зібрати пляцок: маковий корж крем, рулетний корж, крем, маковий корж. Важливо, щоб пляцок постояв у кімнаті 12 год, тоді в холодильник на 3 год.
Рецепт Лілії Денисовської, пекла і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 121