печиво на смальці

Печиво на смальці і сметані. Рецепт з мого старого записника

Печиво на смальці і сметані виходить хрумке і повітряне. Можливо, колись в магазині купували печиво "Білосніжка"? То за цим рецептом точно таке!

Печиво на смальці і сметані

  • 1 скл. сметани, 1 скл. смальцю, борошно (додаю на око, щоб було тісто еластичне).

Тісто замісити. Важливо вгадати кількість борошна: якщо дасте забагато – то не біда, лиш щоб не замало – бо будуть жирні. Тоненько розкотити, витиснути формочками фігурки ведмедиків, ялинки, зайчики – які маєте. Можна просто зробити кругле – склянкою. Випікати 10 хв при 180-200 °С. Гаряче печиво обваляти в цукровій пудрі. В пудру ванілі можна додати, буде ароматніше. З такого тіста можна пекти маленькі рогалики зі сливовим повидлом, обкачати у пудрі.

Рецепт Лесі Тулинської

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook