Кухня Рецепти

Лоці

Звичне смажене м’ясо за допомогою двох інгредієнтів – паприки та вина – можна легко перетворити у святкову страву закарпатської кухні.

27.02.2017 12:23

Інгредієнти:
400 г свинини, 2–3 великі цибулини, 1 зубець часнику, 2–3 ч. ложки солодкої паприки, чорний перець, 3 ст. ложки олії, сіль, дрібка розмарину, 50–70 г червоного сухого вина.

М’ясо порізати порційними шматками товщиною 1,5 см, трохи відбити, посипати спеціями, не солити (солити вже у тарілці). Цибулю порізати тонкими кільцями. У сковороді розжарити олію, на сильному вогні обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки з обох боків, вийняти на тарілку. У сковороду викласти цибулю й один потовчений зубець часнику, обсмажити до з’яви аромату. Покласти на цибулеву подушку м’ясо, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 5–10 хв, збризнути вином і готувати ще стільки ж на другому боці. Вийняти на тарілку разом із цибулею, посолити, подавати з картоплею або з іншими овочами.