Господині на Західній Україні традиційно на свята печуть пляцки. Вони схожі на торти, але ще смачніші, з різноманітними коржами, начинками, кремами. Дуже красиві у розрізі, але практично без прикрас зверху. Бо у пляцку головне – красивий розріз, а не декор.
Традиційно у “багаті” пляцки додають горіхи, кокос, сир, цукати, а головне – мак. Це король інгредієнтів. Макові коржі і прошарки додають десертам особливого вишуканого смаку.
Зазвичай на свята печуть не один, а кілька великих пляцків. Потім їх нарізають невеличкими шматочками і викладають асорті на загальну тарілку, щоб кожен гість міг скуштувати різні пляцки та обрати, який йому найбільше до смаку.
До вашої уваги чотири перевірені рецепти пляцків з маком від господинь із Західної України. Спечіть хоч раз – і будете готувати на всі свята!
Post Views: 54