Тісто (велика порція, можна ще заморозити): 1 кг борошна, 250 мл молока, 250 мл води, 1 яйце, 1 ч. ложка солі, 30 г розтопленого масла.
Начинка: 1 кг фаршу, 150 мл молока, 4 цибулини, сіль, перець.
У каструлю: 1-2 шт. лаврового листочка, 1 ст. ложка оцту, чорний перець горошком.
Тісто: борошно просіяти, зробити лунку і посолити. В окремій посудині з‘єднайте холодні воду і молоко та яйце. Додати суміш до борошна, влити розтоплене масло і замісити тісто. Накрити і забрати в холодильник на 1 год
Зробити начинку і поставити в холодильник на 1 год. Опісля частинами розкочувати тісто, витискати кільця, класти всередину начинку, а далі зліплювати пельмені. Варити у підготовленому окропі 4-5 хв після того, як пельмені сплили.
Подавати, як смакує: з маслом чи сметанкою і т.д.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Ці рецепти вам точно стануть у пригоді!
Post Views: 45