Простий рецепт торта-медовика
Тісто: 2 яйця, 2 ст. ложки меду, 120-150 г цукру, 100 г масла або маргарину. 1 ч. ложка соди, 550-600 г борошна.
У сотейнику з’єднати яйця, мед, цукор, масло або маргарин, поставити на невеликий вогонь і перемішувати до повного розчинення цукру. Додати 1 ч. ложку соди і перемішувати до утворення піни. Зняти з вогню, додати борошно, перемішати лопаткою, потім руками, коли трохи охолоне. Перекласти на стіл, коли важко вже вимішувати в каструлі і замісити тісто. Покласти в пакет і в холодне місце на пів години. Вийняти тісто і поділити на 16 рівних частин (для торта діаметром 18 см). Розкочувати коржі тонко, для зручності краще це робити на пергаменті і вирізати за формою. Пекти 4-5 хв при температурі 180 ОС.
Я роблю торт із 8 коржів (із 16 коржів виходить надто високий торт), а 8 ще сирих кульок кладу в морозильну камеру і використовую для іншого торта.
Крем зі сметани: 800 г сметани викласти на марлю з ситом, покласти зверху гніт і залишити на ніч, щоб стекла зайва рідина. До готової сметани додати 100 г цукру, можна більше або менше, перемішати і залишити на 15 хв, потім збити міксером.
Коли охолонуть коржі, змастити кремом, збирати торт у формі.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 24