Смачний кекс
Форма 23Х10 см, можна трішки більшу. Усі складники кімнатної температури! 200 г борошна, 150 г цукру, 250 г масла, 50 г крохмалю, 5 яєць, цедра 1 лимона, 5 г розпушувача, 100 г родзинок (або інших сухофруктів).
Добре розтерти масло з 2/3 цукру (міксером). Відокремити білки від жовтків, жовтки додати по одному у масляну суміш, щоразу добре вимішуючи. Білки збити у круту піну з рештою цукру. Лимонну цедру і білки додати порціями до масляно-яєчної маси, легенько перемішати рухами зверху вниз. Борошно, крохмаль і розпушувач просіяти в миску, додати родзинки, перемішати. Масляну масу додати у борошно, все ретельно перемішати. Тісто викласти у змащену маслом і обсипану борошном форму або силіконову форму. Випікати у розігрітій до 200 ОС духовці 15 хв, потім зменшити до 170 ОС і випікати ще 40-50 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30