Торт “Жіночі примхи”
- Форма 20Х35 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- На 1 корж: 1 яйце (я давала 2, бо були маленькі), 1/2 скл. цукру, 1/2 скл. сметани, 1/2 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
- До 1 коржа додати 1/2 скл. родзинок, до 2 коржа – 1/2 скл. дрібно порізаних горіхів, до 3 коржа – 1/2 скл. дрібно порізаного чорносливу, до 4 коржа – 1/2 скл. сухого маку (я не молола).
- Спекти 4 коржі, щоразу окремо на кожен замішуючи тісто.
Яйця збити з цукром, додати сметану, борошно з розпушувачем, вкінці домішати родзинки (горіхи, чорнослив, мак).
Форму застелити пергаментом, змазати маслом. Пекти 15-20 хв, орієнтуєтесь по своїй духовці, я пекла десь 17 хв при 180 ОС.
- Заварний сметанний крем: 3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки борошна, 1 п. ванільного цукру, 450 г сметани (20%), а також 300 г масла.
Яйця, цукор, борошно, ваніль, сметану збити міксером і заварити на вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Як остигне збити з маслом.
Коли коржі вистигнуть, перекласти кремом і прикрасити.
Пляцок “Вишнево-горіхова слойка з подвійним кремом”
- Форма 20Х36, вийшов височезний.
- Тісто: 1 п. (250 г) маргарину, 3-3,5 скл. борошна, 3 жовтки, 1 скл. сметани (20%).
Маргарин терти з борошном, додати сметану, жовтки і замісити. Поділити на 6 частин і на ніч покласти в холодильник.
- Начинка вишнева: 800 г вишень у власному соку, 2 п. вишневого желе, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю. Вишні відцідити, змішати з желе, крохмалем, ванільним цукром.
- Горіхова начинка: 3 білки, 1 скл. цукру, 300 г горіхів. Білки збити з 1 скл. цукру і додати різані горіхи, легенько вимішати.
Розкотити одну частину тіста, викласти 1/2 вишневої начинки, накрити другою частиною тіста, заліпити краї та проколоти виделкою. Пекти 25 хв при 190 ОС. Зробити 2 таких коржі. Третій корж зробити з білково-горіховою начинкою.
- Крем 1: 300 г масла, 150 г цукру (можна замінити заварним кремом). Я робила крем з пудингу.
- Крем 2: 500 г готової макової маси, 50 г цукру, 100 г масла. Цукор я не давала, бо макова маса була дуже солодка.
Зібрати пляцок: вишневий корж, маковий крем, білий крем, горіховий корж, маковий крем, білий крем, вишневий корж. Зверху глазур або інший декор. Залишила на декілька годин при кімнатній температурі, щоб добре просочився, потім у холодильник.
Рецепти і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
- Пляцок “Вершково-яблучна насолода”. Дуже простий і водночас дуже смачний!
- Пляцок “Шкільний” зі сливовим жиле та вершками
Post Views: 47