Швидкі мариновані помідори
На 1 л води 8 лаврових листків, 10 горошин духмяного перцю, 15 горошин чорного перцю, 4–5 зубців часнику, 50–60 г солі, 50 г цукру, 40 мл оцту (9%).
Зняти з помідорів шкірку: зробити на кожному один надріз, скласти у глибоку миску і залити окропом. Через 30 с окріп злити і залити помідори холодною водою. Після цього шкірка знімається без проблем.
Помідори розрізати навпіл, скласти в банку, залити водою. Потім цю воду злити в невелику каструльку. Якщо води виходить більше або менше літра, кількість спецій відкоригувати.
У відміряну воду покласти всі спеції, сіль і цукор, прокип’ятити кілька хвилин і дати маринаду охолонути. В остиглий маринад додати оцет і вилити його в банку з помідорами.
Поставити банку в холодильник. Помідори готові вже через кілька днів.