Вівсяний кисіль корисний для шлунка, печінки і нирок. Він розчиняє камені в жовчному і сечовому міхурі, знижує холестерин в крові. Овес відновлює сили, дає енергію, допомагає від депресії.
Для приготування потрібно:
- 1 скл. вівсяної крупи
- 5 скл. води
- 1 скл. молока
- мед
Поставити на вогонь і кип’ятити на слабкому вогні до стану рідкого киселю. Потім додати молоко до початкового об’єму і прокип’ятити. Коли трохи охолоне, додати 4 ст. л. меду або за своїм смаком. Їжте протягом дня, скільки хочете.
Вівсяний кисіль очищає організм від шкідливих речовин, накопичених роками неправильного харчування. Постійне вживання киселю підвищує витривалість, дає бадьорість, енергію, сприяє довгого і здорового життя. Крім того кисіль з вівсяних пластівців:
- загоює;
- покращують обмінні процеси в організмі;
- знижують рівень холестерину;
- має жовчогінні властивості;
- регулює жировий обмін;
- корисний для підшлункової залози;
- зменшує біль при різних захворюваннях шлунка;
- служать для профілактики атеросклерозу;
- знімає відчуття сухості і лущення шкіри;
- запобігає виникненню набряків;
- зміцнює імунітет;
- покращує зір.
Протипоказань у вівсяного киселю немає.
Post Views: 32