Ferrero Rocher
180 г арахісу, 150 г вафель, 120 г шоколадної пасти Nutella, 19 шт фундука, 100 г шоколаду, 3 ст. ложки олії.
Спочатку на невеликому вогні смажимо, помішуючи фундук. Коли шкірка почне відходити від ядра, вимикаємо і даємо охолонути. Чистимо від шкірки. Смажений арахіс почистити від шолухи і перебити блендером на насадці «ніж». Також перебити окремо вафлі. Вафлі краще використовувати з горіховим смаком.
Змішати 150 г подрібненого арахісу з вафельною крихтою, додати шоколадну пасту, вимішати до однорідності. Має вийти досить еластична маса, яка гарно ліпиться і тримає форму.
Далі працюємо в рукавичках, бо маса досить липка, можна ще додатково ледь змочити руки в воді. Формуємо кульки, в кожну кладемо фундук. Кульки викладаємо на дощечку і кладемо до морозилки на 30-40 хв.
Тим часом на водяній бані розтопити шоколад (у мене молочний), додати олію і решту 30 г подрібненого арахісу, перемішати до однорідності та остудити до теплого. За допомогою виделок обкочуємо кожну цукерку в шоколадно-горіховій глазурі, викладаємо на пергамент і ще раз кладемо до холодильника, щоб глазур застигла.