шия м'ясо печене

Печена шия для бутербродів і м’ясної нарізки

Спочатку м’ясо витримується два дні в маринаді, потім обсмажується, і нарешті воно йде на три години в духовку. Завдяки цьому шия дуже ніжна, добре ріжеться, і смачна.

Печена шия

  • 1,5 кг свинячої шиї, 3 ст. ложки солі, 1 ч. ложка меленого коріандру, 1 ч. ложка меленої гірчиці, 1 ч. ложка гранульованого часнику, 1/2 ч. ложки перцю (меленого), олія для смаження.
Розчинити сіль у літрі гарячої води і дати їй охолонути. Помістити свинячу шию в не надто велику каструлю і залити маринадом (м’ясо повинно бути повністю занурене, за необхідності додайте трохи більше води). Помістити накриту ємність з м’ясом у холодильник на 48 годин. Потім обсушити паперовим рушником і натерти змішаними спеціями. Недовго обсмажити з кожного боку, покласти у пакет для запікання. Випікати при 150 ОС протягом 2 год 45 хв. Після закінчення цього часу розрізати пакет і збільшити температуру до 200 ОС. Випікати ще 15 хв. Дати м’ясу охолонути, а потім поставити в холодильник на кілька годин, щоб воно застигло.
Рецепт і фото Надії Тимків

Спробуйте також приготувати:

  • П’ять порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна
  • Шинка у медовому соусі

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook