Дуже ніжний торт з бісквітом на жовтках і на білках

У цьому торті два види бісквіту: жовтий - на жовтках і білий - на білках. Тому у розрізі він дуже красивий, а ще ніжний-ніжний. Кислинки йому додають вишні.

Дуже ніжний торт з бісквітом на жовтках і на білках

Форма 24, склянка 250 мл. Бісквіт жовтий: 7 жовтків, 1 яйце, 4 ст. ложки цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача з верхом, 2 ст. ложки оцту (можна замінити лимонним соком, потрібен для кольору).
Жовтки і яйце розтерти з цукром, додати борошно, оцет. Пекти 20-25 хв при 180 ОС до сухого сірника.
Бісквіт білий: 7 білків, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача з верхом, 3 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки оцту (можна замінити лимонним соком, потрібен для кольору).
Білки збити з цукром на піну, додати все по черзі, легенько вимішуючи. Пекти так само, як і перший.
Коли бісквіти остигнуть, розрізати кожен на два. Вийде 4 коржі.
Крем можна робити, хто який любить. Я робила з пудингу: 700-800 мл молока, 2 п. пудингу, 4 ст. ложки цукру (на ваш смак), 300 г масла.
У половину молока додати цукор, поставити на вогонь і довести майже до кипіння, розчинивши цукор. В другій половині холодного молока розвести пудинг і вливати тонкою цівкою, помішуючи, у молоко, що на вогні, та варити, помішуючи до загустіння. Охолодити. Масло збити і порціями додати охолоджений пудинг, збиваючи.
Зібрати тортик: коржі я просочила ромом, можна просочити, хто чим любить. Корж, крем, вишні, замочені у ромі, корж, крем, вишні і т.д. Верхній теж трошки змастила кремом, щоб добре пристав тертий шоколад, бо я прикрашала тертим білим та чорним шоколадом. Прикрасити можна, хто як любить.
Рецепт і фото Лілії Мацько

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook