Полунична галета з сиром
Форма 26 см. Тісто: 200 г борошна, дрібка солі, 80 г холодного масла (не менше 82%), 40 г пудри, 1 жовток, 30 мл льодяної води. Начинка: 200 г сиру, 1 яйце, 50 г густої сметани, 20 г цукру ( можна більше, якщо любите дуже солодке), 10 г кукурудзяного крохмалю. Декор: 500 г полуниці, 10 г крохмалю, 20 г пудри.
Тісто: у велику миску просіяти борошно і натерти масло на середній терці, постійно вмочуючи його в борошні. Повинна утворитись крихта. Додати сіль, пудру, легенько перемішати. Додати холодну воду, жовток і тепер вже руками замісити тісто. Не можна довго місити, лише щоб з‘єдналися компоненти і тісто трималося купи. Загорнути тісто у харчову плівку і покласти в холодильник на 30-40 хв.
Начинка: перетерти сир через дрібне сито (обов‘язково!!!), додати кукурудзяний (!!!) крохмаль, цукор (можна пудру), сметану, яйце – усе перемішати. Помити і просушити полуницю, нарізати пластинками.
Зібрати галету: розкотити тісто на пергаменті в коло діаметром 35 см товщиною 2-3 мм. Викласти в центр сирну начинку, розмастити, залишаємо по краях 5 см. Викласти полуницю, починаючи з центру і по колу, заповнити всю сирну масу. Посипати зверху пудрою з крохмалем. Загорнути краї зверху на начинку. Змастити краї яйцем і посипати мигдальними пластівцями (можна натертим на грубій терці мигдалем). Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 35-40 хв. Охолодити і перед подачею легенько притрусити пудрою.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25