Львівський сирник. У сто разів смачніший за торт!

Скуштувавши у львівській кав'ярні сирник, я не могла забути його смак - він був божественний! І нарешті я відшукала рецепт цього ідеального надзвичайно ніжного сирника! Він смачніший за будь-який торт!

Львівський сирник

Форма 28 см. 1,4 кг домашнього жирного сиру (має бути не вологий і не пересушений, без сторонніх присмаків), 11 яєць, приблизно 2 скл. цукру, 200 г масла (розтопити, охолодити), цедра з 2 апельсинів, ваніль, 3 ст. ложки манної крупи, 3 ст. ложки крохмалю.

Глазур: 8 ст. ложок цукру, 4 ст. ложки масла, 4 ст. ложки сметани, 4 ст. ложки какао.

Сир з жовтками ретельно змолоти блендером, додати розтоплене охолоджене масло, ретельно збити, додати решту продуктів, ретельно збити до однорідності. Білки збити з цукром до стійкої піни, акуратно вмішати до сирної маси. Викласти у деко, змащене маслом. Пекти при 170 ОС близько 1 год (краї мають бути випечені, а серединка може бути ледь “живою”). Вимкнути духовку, залишити сирник ще на 15 хв. Потім зробити невелику щілину у дверцях, щоб сирник повільно охолонув. Нехай постоїть так ще 15 хв. Від різкого перепаду температури може осісти. Дати повністю охолонути на столі. На ніч поставити у холодильник. Покрити глазур’ю.

Для глазурі на невеликому вогні нагріти масло та цукор до однорідності, додати сметану та какао, довести до кипіння, проварити хвилинку до однорідності. Якщо глазур виходить надто густа, можна додати 1 ст. ложку молока. Злегка охолодити (до консистенції, коли її буде зручно наносити, як рідка сметана) і покрити сирник.

Зверху я прикрасила полуницею, вмоченою у желатин (вона не пускає сік і не обвітрюється, має красивий блиск).

Сирник чудово ріжеться, не кришиться. Дуже ніжний, вологий, просто тане у роті. На смак – ванільний із делікатною ноткою апельсинової цедри. Кількість цукру можна коригувати. Сам сирник виходить не надто солодкий, тому чудово смакує із солодкою шоколадною глазур’ю.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook